Rotaryclub Enschede Noord

Rotaryclub Enschede-Noord maakt samen met ca 500 andere Nederlandse Rotary-clubs deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International (RI). Rotary in Nederland telt ruim 20.000 leden. Wereldwijd vindt je Rotary in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 32.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Aan het hoofd staat de wereldpresident.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak-)kennis.

De opzet van de Rotaryorganisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiŽle beginsel: service. Die projecten kunnen wereldwijd zijn (polio de wereld uit) of in ontwikkelingsgebieden (ons koeien-project in India en waterprojecten in Afrika) maar vaak ook lokaal, zoals dit Caravan-project.